عصب کشی(endodontic therapy)

عصب کشی(endodontic therapy) یا درمان ریشه (root canal therapy) ، به عنوان کانال ریشه هم شناخته می شود، یک درمان نسبتا بدون درد است که هدف آن پاکسازی عفونت و همچنین محافظت از دندان در برابر عفونت های بعدی است. درواقع به مجموعه ای از درمان ها، از جمله برداشتن بافت پالپ، سوهان و شکل دادن به کانال های ریشه، پرکردن فضای کانال ریشه و قرار دادن ترمیم دائمی برای دندان عصب کشی میگویند.

هنگامی که دندان ترک خورده یا دارای حفره عمیق است و همچنین در پوسیگی های شدید، باکتری ها می توانند وارد بافت پالپ شده و میکروب ها باعث عفونت شوند.که اگر بافت عفونی برداشته نشود، آبسه و درد و تورم ایجاد میکند. این نه تنها استخوان های فک شما را در معرض آسیب قرار می دهد، بلکه برای سلامت کلی شما نیز مضر است. بدون درمان مناسب، ممکن است دندان شما کشیده شود.

 ۳-دندان های ما از یک تاج قابل مشاهده و ۱-یک یا چند ریشه تشکیل شده اند. ۲-اینجا، داخل دندان، "عصب دندان" است.

۳-دندان های ما از یک تاج قابل مشاهده و ۱-یک یا چند ریشه تشکیل شده اند.
۲-اینجا، داخل دندان، “عصب دندان” است.

 

 

 

۴-به دلیل پوسیدگی، تلاش برای اقدامات ترمیمی یا آسیب های تروماتیک، بافت سالم داخل دندان می تواند ملتهب، عفونی شده و بمیرد.

 

 

 

۵-باکتری ها می توانند بدون مانع رشد کنند.۶-آنتی ژن ها و همچنین سموم باکتریایی به استخوان اطراف نشت می کنند. به دلیل پاسخ های ایمنی پیچیده خاص و غیر اختصاصی، به اصطلاح ضایعه با منشاء ریشه ایجاد می شود.

 

 

یک عفونت مزمن از این نوع به طور مداوم سیستم ایمنی را به چالش می کشد، که می تواند منجر به این شود که دندان درمان نشده به عنوان کانونی برای بیماری های مهم عمل کند.پس از اتمام درمان ریشه،۷-استخوان حدود 12-6 ماه برای بازسازی نیاز دارد.

 

 

 ۸-در اکثر موارد هیچ مشکل دیگری قابل شناسایی نیست.

 

 

 

 

چگونه متوجه بشویم که دندان ما نیاز به عصب کشی دارد؟

چند علامت وجود دارد که به این معنی است که ممکن است به کانال ریشه نیاز داشته باشید:

  • درد شدید هنگام جویدن یا گاز گرفتن
  • جوش روی لثه
  • دندان شکسته یا ترک خورده
  • حساسیت طولانی مدت به گرما یا سرما،
  • لثه های متورم یا حساس
  • پوسیدگی عمیق یا تیره شدن لثه
  • تیره شدن رنگ دندان 

 مراحل انجام عصب کشی چگونه است؟

عصب کشی شامل یک تا سه ویزیت است که در طی آن متخصص  و پزشک  شما بافت آسیب دیده را برمی دارد. پس از برداشتن بافت، قسمت داخلی دندان تمیز و مهر و موم و در نهایت دندان با کامپوزیت دندان پر می شود.

اگر دندان شما دارای پوسیدگی گسترده بود، ممکن است پزشک شما قرار دادن روکش را برای تقویت و محافظت از دندان در برابر شکستگی پیشنهاد دهد.

تا زمانی که با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و معاینات منظم به مراقبت از دندان ها و لثه های خود ادامه دهید، دندان ترمیم شده شما می تواند تا آخر عمر باقی بماند.اغلب دندان ها را میتوان با عصب کشی و درمان ریشه نگه داشت اما در بعضی از موارد که در ادامه ذکر شده کشیدن دندان ضروری است.

  • ریشه ها به شدت شکسته می شوند
  • دندان از تکیه گاه استخوانی کافی برخوردار نیست 
  •    دندان قابل ترمیم نیست
  • کانال های ریشه قابل دسترسی نیستند.

درمان ریشه برای کمک به نجات دندان شما از کشیدن در نظر گرفته شده است. از دست دادن دندان ها می تواند باعث مشکلات دیگری شوید ، بر توانایی شما برای گاز گرفتن و جویدن تاثیر بگذارد، باعث جابجایی دندان های سالم دیگر شود و تاثیر منفی بر سلامت کلی شما داشته باشد. با انتخاب درمان ریشه، شما انتخاب می کنید که لبخند خود را برای سال های آینده سالم و زیبا نگه دارید.

 

 

در طول درمان ریشه چه اتفاقی می افتد؟

 ۱-وضعیت اولیه ممکن است پوسیدگی عمیق در تاج دندان باشد.۲-ممکن است سیستم ریشه عفونی ۳-و همچنین التهاب در استخوان ایجاد شود. پس از معاینه بالینی و رادیوگرافی، یک بی حس کننده موضعی تجویز می شود و سپس دندان با یک بند لاستیکی جدا می شود.

 

 ۴-پس از برداشتن پوسیدگی، دسترسی به دهانه کانال ریشه ایجاد می شود. با استفاده از ابزار بسیار ظریف و منعطف و همچنین محلول های مخصوص آبیاری، سیستم کانال ریشه به دقت تمیز و شکل داده می شود.

 

 

 ۵-اکنون کل سیستم کانال ریشه با گوتاپرکا (شکلی از لاستیک طبیعی) به طور کامل پر شده است (“پرشده”) و با سیمان چسب مهر و موم شده است. دندان با یک پرکننده رسوبی بسته می شود تا درمان ترمیمی بعدی انجام شود.

 

 

 ۶-پس از درمان ریشه، استخوان حدود 6 تا 12 ماه نیاز دارد تا بهبود یابد. در اکثر موارد هیچ مشکل دیگری قابل شناسایی نیست.

 

 

برای چه دندان ها را عصب کشی میکنند؟

حفظ دندان طبیعی با درمان ریشه مزایای بسیاری دارد:

جویدن کارآمد

نیروی طبیعی گاز گرفتن و

ظاهر طبیعی  از سایر دندان ها در برابر سایش یا فشار بیش از حد محافظت می کندبرای همین در اکثر مواقع پزشک معالج سعی در درمان و نگه داشتن دندان های بیمار را دارد.

آیا عصب کشی درد دارد و یا ما در طول انجام دردی حس میکنیم؟

انکار درد در انجام کارهای پزشکی درواقع به طور کامل صحت ندارد.زیرا از طرفی آستانه ی تحمل افراد و حساسیت آنها متفاوت است و از طرف دیگر مهارت پزشک هم در انجام کار مهم است.

در انجام عصب کشی بیمار درد تزریق بی حسی ها را حس میکند و برخلاف تصور همگان انجام عصب کشی درد ندارد و بیشترین چیزی که بیماران آن را تجربه میکنند فشاریست که در حین کار وارد میشود.

 

خلاصه

اگر دندانپزشک یا متخصص ریشه دندان شما برای درمان یک دندان آسیب دیده یا بیمار، روش کانال ریشه را تجویز می کند، نیازی به نگرانی نیست.

سالانه میلیون ها دندان از این طریق درمان می شوند و درد را تسکین می دهند و دندان ها را دوباره سالم می کنند.

در داخل دندان شما، زیر مینای سفید و لایه سختی به نام عاج، بافت نرمی به نام پالپ وجود دارد. این بافت حاوی رگ های خونی، اعصاب و بافت همبند است که به رشد ریشه دندان شما در طول رشد آن کمک می کند. یک دندان کاملاً رشد یافته می تواند بدون پالپ زنده بماند، زیرا دندان همچنان توسط بافت های اطراف آن تغذیه می شود.

درمان مدرن ریشه هیچ شباهتی به گفته های قدیمی ندارد! درواقع بیشتر شبیه به پر کردن معمولی است و معمولاً بسته به وضعیت دندان و شرایط شخصی شما می تواند در یک یا دو جلسه تکمیل شود. گرفتن کانال ریشه نسبتا بدون درد و بسیار موثر است.

شما به راحتی بعد از درمان از دندان های خودتان استفاده میکنید و لبخند را به صورت خود بازمیگردانید.

0dd0933b6bc99219f68e0e807e20b7bd

هر چند وقت یک بار باید دندان هایم را سفید کنم؟

شما در مطب دکتر سید محمود خاتمیان می توانید روش های مختلفی را برای سفید…

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

ایمپلنت های دندانی می توانند روشی طولانی مدت و مقرون به صرفه برای جایگزینی دندان…

سوالات مهم شما در مورد ایمپلنت

پیچ تیتانیوم مصنوعی و ترمیم (دندان جایگزین، پروتز یا پل) ایمپلنت دندان شما برای جایگزینی…

شش نکته در مورد حفظ بهداشت دهان و دندان ارتودنسی شده شما

حفظ بهداشت دهان و دندان با رعایت برخی نکات تخصصی که در ذیل به آن…

لاک سفید کننده دندان دو

اینله دندان بسیار شبیه به پر کردگی می‌باشد، اما زمانی که دندان دچار پوسیدگی عمیق…

لاک سفید کننده دندان

اینله دندان بسیار شبیه به پر کردگی می‌باشد، اما زمانی که دندان دچار پوسیدگی عمیق…

cannot copy

error: